Good Idea

UA

Послуги дизайнера інтер’єру. Як налагодити комунікацію з спеціалістом і заздалегідь підготуватися до його питань

12.03.2021 автор: Good Idea

Послуги дизайнера інтер’єру. Як налагодити комунікацію з спеціалістом і заздалегідь підготуватися до його питань?

Іноді хорошому і своєчасно реалізованому дизайну інтер’єру заважає елементарне нерозуміння між замовником та виконавцем. Саме для цього послуги дизайнера інтер’єру починаються з анкетування. Спеціаліст прагне дізнатися якомога більше про побажання й уподобання клієнта. І це цілком нормально!

А ви знали, що в часи раннього розвитку архітектури “тодішні дизайнери” повинні були деякий час пожити в сім’ї, щоб досконально вивчити всі повадки, смаки й особливості характеру проживаючих?

послуги дизайнера інтер'єру

Нині в подібному співжитті немає потреби, адже технології допомогли вирішити цю задачу, і ваше помешкання дизайнер може «забрати» з собою у вигляді 3D заміру. Але, все ж, навіть у сучасному світі залишаються свої «але». Оскільки взаєморозуміння між дизайнером і клієнтом все ще потрібно налагоджувати, і ліжко саме на 20 см не відсунеться від стіни, якщо ніхто про це не скаже.

Послуги дизайнера інтер’єру починаються з першої зустрічі. Це дуже важлива подія, яка вимагає вдумливості і значних витрат часу. Знадобиться не одна година для того, щоб проговорити деталі майбутнього інтер’єру довгоочікуваного житла. Отже, наберіться терпіння і будьте готові навіть до найнесподіваніших запитань.

Нижче ми сформулювали 10 питань, які найчастіше викликають деяке сум’яття в замовників, відповідно, до них варто підготуватися заздалегідь:

Яким стилям інтер’єру Ви надаєте перевагу?

Як не дивно, це питання вводить у ступор досить багатьох, адже, як правило, клієнти не мають спеціальної освіти і знань, щоб розповісти про власні стильові уподобання мовою дизайнера. Для того, щоб полегшити комунікацію, підготуйте зображення улюблених стилів заздалегідь. Повірте, досвідчений дизайнер інтер’єру, дивлячись на них,  швидко зрозуміє ваші справжні бажання.

Чи потрібен Вам авторський нагляд?

Багато хто задається питанням, що таке “авторський нагляд” і навіщо за нього платити? Якщо коротко – це коли дизайнер стежить, щоб під час ремонту в точності дотримувалися дизайн-проєкту. А детальніше я розповім про це в наступній статті.

Ви хочете душову або ванну?

Не повірите, але багато замовників дуже довго думають над тим, вибрати душову або ванну. Буває, що доходить аж до сварок. Краще з цим питанням визначитися заздалегідь, щоб не витрачати часу на зустрічі.

Чи підійдуть Вам стіни з гіпсокартону?

Цікаво, що більшість можуть зволікати на питанні стін, оскільки не вірять, що стіни з гіпсокартону мають кращі звукоізоляційні властивості, ніж навіть цегляні. І при цьому їх собівартість набагато нижча в порівнянні.

Чи варто робити сантехніку прихованого монтажу?

Рекомендую трохи вивчити питання сантехніки прихованого монтажу. Так, вона дорожча, але, повірте нашому досвіду, варта кожної своєї копійки.

Яким видам вентиляції та клімат контролю Ви надаєте перевагу?

Питання, що стосується вентиляції і клімат контролю, теж дуже важливе, і ним варто поцікавитися заздалегідь. Адже на вибір дизайнер може запропонувати рекуператор або тунельний кондиціонер. Навряд чи ось так з ходу, не вивчаючи дане питання, ви зможете визначитися з відповіддю, що з цього краще.

Хочете мультирум?

Знаєте що це таке? Чоловіки однозначно скажуть «так»! Так – системі передачі аудіо- і відеосигналу по всьому будинку! Але в разі, коли замовником є ​​пара, слід обговорити це питання обом і заздалегідь)

А як на рахунок Samsung one connect?

Не лякайтеся цього «диву-дивному». Ця система допоможе позбутися зайвих проводів по всьому житлу, зробивши інтер’єр більш привабливим.

Як швидко Ви плануєте завершити ремонт?

Багато хто дивується, скільки часу в результаті буде потрібно на створення дизайн-проєкту і ремонт у кінці. Відповідно, треба наперед розуміти, яким запасом часу ви володієте, і які терміни виконання можете запропонувати дизайнерові. Як і чому відбуваються різні етапи створення та реалізації дизайн-проєкту, ви зможете прочитати в наступних статтях наших колег.

Який бюджет Ви маєте у своєму розпорядженні?

Звичайно ж, одним із найважливіших питань для дизайнера і замовника є питання бюджету ремонту. Бувають випадки, коли ремонт може обійтися дорожче вартості квартири. Все залежить від того, наскільки амбітні у вас плани, тому і необхідно обговорювати всі побажання до найдрібніших деталей з вашим дизайнером інтер’єру.

послуги дизайнера інтер'єру

Так само я завжди прошу клієнтів, щоб вони розповіли трохи про себе: скільки членів у родині, чи є якісь особливі звички, чи є домашні улюбленці, плани на майбутнє, захоплення і т.д. Які вподобання в оздобленні кімнат, улюблені і нелюбимі кольори, стилі, епохи… Важливі навіть такі деталі, як зріст мешканців і чи є в будинку лівші. Дуже добре, коли на зустрічі з дизайнером ви можете показати приклади вдалих рішень, які вам до душі. І, звичайно ж, я завжди уточнюю запланований бюджет. Адже від нього буде залежати багато рішень: від оздоблювального матеріалу до наповнення меблями й технікою.

Пам’ятайте, на першій зустрічі дизайнер інтер’єру повинен вас «замучити» (в хорошому сенсі слова). Якщо цього не відбулося, то в подальшому, швидше за все, будуть питання, не зовсім вдалі рішення, затримки по термінах. Тому першій зустрічі з вашим дизайнером краще приділити більше особистого часу.

А про решту подбає Good Idea!

Good Idea
автор

Good Idea

Схожі статті

    Ім’я*

    Прізвище

    Контактний номер*

    Email*

    Назва ЖК


    Sending ...

    Sending ...


    * Заповніть поля, щоб наш менеджер міг з Вами зв’язатися та проконсультувати.