Good Idea

UA

Студія дизайну інтер’єру про професію “дизайнер інтер’єру”

20.02.2021 автор: Good Idea

Дизайнер інтер’єру: обов’язки і тонкощі роботи

Чим, на вашу думку, займається дизайнер інтер’єру? У більшості людей, швидше за все, складається враження, ніби це людина, яка просто створює красиву картинку. Показує її замовникові, і замовник платить за це гроші. І хоч ця думка дуже поширена, насправді вона далека від реальної картинки «трудових буднів» дизайнера. Адже на практиці його робота набагато більш складна, багатогранна та відповідальна. Про існування реального списку обов’язків інтер’єрників знаємо ми, студія дизайну інтер’єру. А от роповість про нього Любов, наш дизайнер і за сумісництвом креативний натхненник.

– Свою роботу я би розділила на кілька принципово важливих етапів. Є ті, які можливо виконувати в офісі, і ті, які я називаю «польова робота».

Знайомство

Першочергово створення дизайн-проєкту починається зі знайомства з клієнтами. На цьому етапі дуже важливо зрозуміти, чи з’явилася довіра між мною і замовниками. Тому що далі ми відправимося в «тривалу подорож», і в ній нам краще бути командою. Згодом, з’ясувавши всі вподобання й особливі вимоги, необхідно виїхати на об’єкт. Там, на місці, складається обмірний план і проводиться фотофіксація. Фактично, я повністю оцифровую об’єкт і «забираю» його з собою. Тепер він готовий до трансформації.

студія дизайну інтер'єру

Перепланування

Далі йде етап перепланування. Мені зносити стіни і зводити нові не складно, в два кліки (сміється). А от будівельникам – уже складніше, тому раз вісім-десять планування потрібно затвердити. Після його затвердження створюється візуалізація за референсами. Як тільки кожен з етапів підтверджений, починається етап розробки технічної документації: розташування розеток, світильників, каналізації, розкладка плитки, заливка стяжки і креслення меблів.

Найцікавіша, як на мене особисто, робота полягає в пошуку й підборі матеріалів, позицій та моделей. Звичайно, більшість із них можна знайти в інтернеті. Середнім та великим студіям постачальники передають каталоги пачками і заманюють до себе в шоуруми, пропонуючи унікальні прайси. Багато зразків привозять безпосередньо в офіс. Загалом, чого-чого, а матеріалів на ринку досить, а якщо замовник хоче чогось, ну прямо унікального, то в цьому також немає жодних проблем. Ексклюзиви – це моя «короночка».

На етапі, коли підібрані меблі та матеріали, сам дизайн вважається завершеним. Тут, як то кажуть, візьміть проєкт із 100 аркушів – це ваша нова квартира! Ну, а після цього – починається ремонт! Клієнт може реалізувати ремонт самостійно, а може замовити авторський нагляд для того, щоб проєкт був виконаний в точності з візуалізацією, і було все так само гарно, як на «картинці».

студія дизайну інтер'єру

Авторський нагляд

Авторський нагляд – це, напевно, найважливіший у всій роботі етап, оскільки від нього залежить вихідний результат ремонту. Гарна студія дизайну інтер’єру завжди запропонує вам цю послугу. Тут головне налагодити роботу з виконавцями, досягнути певної гармонії інь і ян, де я – автор проєкту, втілена творча енергія Інь і на мені, так би мовити, «білий комірець». Але є ще Ян – сила, що творить матеріальний план. У кращому випадку – це наш виконроб і його команда, в гіршому – «якась» команда. І тут починається все найбільш цікаве, незрозуміле, дивне, страшне і кумедне. Жартую, звичайно (усміхається). В цілому, хороша команда відрізняється від поганої тим, що вона знає, в який момент поставити запитання. Я завжди відвідую свої проєкти й уважно стежу за етапами роботи. Але процесів дуже багато і, щоб не потрапляти в неприємності, месенджер з фотографіями з об’єкта – мій найкращий друг.

Момент, коли сама себе не похвалиш (посміхається)… Але саме завдяки авторським спостереженням те, що я малюю в проєктах, ідентичне тому, що виходить у результаті ремонтних робіт. За винятком змін, які вносить замовник вже на фінальних етапах. Звичайно, такі проєкти, коли красива картинка відповідає отриманій реальності, радують і мене, і клієнтів найбільше.

У загальному й цілому, якщо вам подобається створювати щось нове – пробуйте себе як дизайнер інтер’єрів. Це дійсно захоплива, цікава, але й дуже відповідальна робота. Ну, а якщо це не ваше – користуйтеся послугами професіоналів і отримуйте задоволення від дизайнерського інтер’єру свого житла!

Good Idea
автор

Good Idea

Схожі статті

    Ім’я*

    Прізвище

    Контактний номер*

    Email*

    Назва ЖК


    Sending ...

    Sending ...


    * Заповніть поля, щоб наш менеджер міг з Вами зв’язатися та проконсультувати.