Good Idea

UA

Прийом квартири в новобудові

12.03.2021 автор: Кєвшин Олександр

Прийом квартири в новобудові: як не помилитися і виконати все правильно

Ви інвестували гроші в квартиру, кілька років чекали. Коли побудують і здадуть будинок. Стежили за ходом будівництва, сиділи на форумах, переживали… І ось, нарешті, настав заповітний час: прийом квартири в новобудові, яку ви так чекали. Похапцем і на радощах Ви, звичайно ж, можете схопити ключі без задньої думки, але все ж ми рекомендуємо підійти до цього питання дуже вдумливо і серйозно. Адже в своїй сфері діяльності ми часто здійснюємо ремонти в новобудовах, і нерідко буває, що доводиться виправляти «косяки» від забудовника. Іноді це обходиться дуже дорого!

Як не прийняти квартиру з порушеннями будівельних норм і з погано виконаними роботами, як не помилитися і зробити все правильно при прийомі квартири, дізнаєтеся з цієї статті.

Кращий помічник – профільний фахівець

 – Я завжди з цього починаю і буду наполягати до кінця: по можливості беріть із собою на приймання квартири профільного фахівця, якого можна знайти в сфері будівництва під ключ! Звичайно ж, є безліч статей і відео на дану тему, але ніщо не зрівняється з багаторічним досвідом.

Для тих же, хто впевнений у власних силах, я розповім, на що слід звернути увагу в першу чергу, які інструменти варто прихопити з собою і в яких випадках слід вимагати неустойку з забудовника.

Прийом квартири в новобудові

Коли починати огляд і скільки часу займе приймання квартири?

Проводити огляд бажано в денний час, оскільки на об’єкті може бути недостатньо освітлення або воно буде відсутнє зовсім. Поставтеся з максимальною серйозністю до цього процесу, він може відійняти не менше 2-х годин, а то і більше. Представник забудовника, можливо, буде вас квапити  –  не йдіть на поводу! Від вашої уважності залежать ваші майбутні житлові умови.

Що варто взяти з собою?

Спочатку список необхідних речей може здатися злегка дивним, але будьте впевнені  –  вони обов’язково стануть у нагоді. Далі ви зрозумієте, чому. Отже, звіртеся з наступним чек-листом:

  1. Рулетка
  2. Рівень
  3. Аркуш паперу А4
  4. Запальничка / сірники
  5. Нитка з грузилом
  6. Електрочайник
Прийом квартири в новобудові

Обов’язково зверніть увагу під час приймання квартири в новобудові на:

Вхідні двері

Вхідні двері найчастіше підлягають заміні. Але все ж, при прийомі від забудовника варто звернути увагу на те, як вони відчиняються. Двері не повинні хитатися, скрипіти, замки повинні безперешкодно відмикатися і замикатися. Перевірте також ручки та петлі.

Дверні отвори

Важливі також і дверні отвори між кімнатами. Вони повинні бути прямокутними і строго вертикальними, ширина не менше 70 см знизу і вгорі. Ось, до речі, де знадобляться рулетка з рівнем.

Стіни

Уважно огляньте всі стіни на наявність тріщин, вогкості, патьоків, зайвих отворів та іншого. Щоб перевірити на зайві виступи, які повинні бути не більше 5 мм –  скористайтеся будівельним відвісом (ниткою з грузилом).

Стяжка і стеля

Звичайно ж, стеля повинна бути рівною, без тріщин, дірок і значних перепадів. Перевірте, чи відповідає реальна висота, першочергово заявленій ​​у проєкті. До стяжки поставтеся ще уважніше, адже виправити її можна буде лише повністю замінивши.

Вікна, двері лоджії

З ними практично та ж історія, що і з вхідними дверима – якість від забудовника зазвичай залишає бажати кращого. Це стосується як установки, так і самого матеріалу. І все ж, перевірте їх на наявність сколів, подряпин, легкості ходу, герметизації і утеплення по периметру.

Електрика

У цьому пункті ви нарешті дізнаєтеся, навіщо потрібно було брати з собою чайник. Він, звичайно ж, – не для того, щоб із місцевим виконробом чаювання влаштовувати 🙂 А для того, аби перевірити електрику. Насправді підійде будь-який електроприлад. Просто більш потужні дозволяють дати достатнє навантаження на систему. А для перевірки освітлення вистачить звичайної лампочки.

Система вентиляції

Вентиляція не менш важлива! Ви ж не хочете, щоб неприємні запахи з усього будинку затягувало до вас у квартиру, або щоб будь-яке приготування їжі в будинку перетворювало приміщення на камеру тортур із різноманітних запахів?! Для перевірки вам знадобиться аркуш паперу. Прикладіть його до вентиляційного отвору – в нормі він повинен на ньому утримуватися. Так само можна скористатися сірниками або запальничкою. Їх полум’я при піднесенні має спрямовуватися в бік отвору.

Висновок

Прийом квартири в новобудові – це дуже відповідально в будь-якому разі! Перевірку можна здійснити і самому, але, звернувшись до профільного фахівця, Вам не знадобиться самостійно вишукувати проблеми. Тим більше, про багато з них Ви не взнаєте через відсутність належного досвіду. До того ж, фахівець зможе одразу вказати на ті проблеми, які неможливо буде виправити і при наявності яких необхідно вимагати компенсацію у забудовника. Також він вкаже на ті нюанси, які абсолютно реально виправити під час ремонту, тож не варто через них переживати.

Good Idea
автор

Кєвшин Олександр

Схожі статті

    Ім’я*

    Прізвище

    Контактний номер*

    Email*

    Назва ЖК


    Sending ...

    Sending ...


    * Заповніть поля, щоб наш менеджер міг з Вами зв’язатися та проконсультувати.