Good Idea

UA

Створення інтер’єру у квартирі: з чого почати?

29.12.2021 автор: Good Idea

Людині притаманно підлаштовувати життєвий простір під власні потреби. Ми намагаємось робити його затишним, комфортним та красивим. Так, щоб він відповідав способу життя. І допомагає у цьому створення інтер’єру в квартирі.

Як відбувається цей процес? Чому варто довіритися професіоналові?

Навіщо людям звертатися до студії дизайну, якщо вони й самі можуть бути «майстрами»?

Існує стереотип: робота дизайнера полягає лише у підборі красивих кольорів, консультації з розміщення меблів та оформлення. Насправді ж наші функції набагато ширші. Це й психолог, і виконроб, й економіст, інженер і будівельник. Людина-оркестр, не інакше!

Отже… По-перше, дизайнер має враховувати всі особливості приміщення. Розрахувати, скільки чорнових та чистових матеріалів знадобиться. Добре подумати, де прокласти комунікації, як має падати світло. По-друге, повинен знати БНіП, щоб грамотно провести перепланування. До речі, він допомагає клієнту не виходити за рамки бюджету.

Чи можна зробити ремонт самостійно?

Звичайно ж так! Якщо ви закінчили архітектурний, маєте відношення до сфери будівництва та чималий досвід у ній. У цьому випадку все у вас вийде чудово!

Але практично — такий збіг обставин дуже рідко коли буває. Робити ремонт власноруч насправді не так просто. Адже будь-яка помилка в процесі може мати серйозні наслідки. І в результаті це призводить до марної трати часу, нервів та грошей.

Ось уявіть…

Наприклад, на вітальню забракло одного рулону шпалер, а більше таких не виробляють. Що будете робити?

Або, наприклад, не розрахували достатню кількість розеток у робочому кабінеті. Куди тепер ховати всі ці нескінченні подовжувачі?

А якщо раптом випадково не зважили на розміри накладних світильників? Як тепер відчиняти дверцята шафок?

І ще велика-велика безліч, здавалося б, на перший погляд дрібних, але функціонально важливих невідповідностей.

Звичайно, якщо вам потрібно тільки розставити меблі, це спокійно можна зробити самотужки. А ось перепланування, інженерія та інше — це все ж таки до фахівців.

З чого починається створення інтер’єру?

Створення інтер’єру в квартирі в першу чергу починається з анкетування. Майже у 90% випадків клієнти заповнюють анкету не вдома, а під час особистої зустрічі зі спеціалістом, якого призначила студія дизайну. Так ми фіксуємо на папері всі побажання, щоб у майбутньому було простіше та швидше орієнтуватися.

Які запитання ставлю?

Чи потрібно вносити зміни до планування (демонтувати перегородки, переносити двері, об’єднувати санвузли тощо). Дізнаюся побажання з приводу стилю (контемпорарі, скандинавський, мінімалізм тощо) та кольрової гами (пастельні тони, темні чи яскраві). Уточнюю, які матеріали подобаються-не подобаються.

створення інтер'єру у квартирі

Дуже важливо, щоб клієнт детальніше описав свої побажання. Іноді замовники дивуються, що їх запитують про дрібниці. Ось типу: зріст членів сім’ї, хто шульга, хто правша і т.д. Але дрібниць у цій справі не буває. Кожна деталь має значення.

Запитую про хобі, наявність дітей, домашніх улюбленців. Уточнюю необхідність облаштування робочої зони. У «ковидні» часи це дуже актуально.

Ви погодили всі деталі. Як далі будується робота над дизайн-проектом?

Далі не менш цікава частина: виміри приміщення та креслення плану. Плани БТІ для роботи не підходять. Вони дуже далекі від істини. Забудовники  не в змозі гарантувати відповідність вихідного плану кінцевому.

Тому зазвичай і починаємо роботу над дизайн-проектом із обов’язкового виїзду на об’єкт.

Після цього… Ми дізнались, де проходять комунікації, яка висота підвіконь та вікон, дверних прорізів, де несучі стіни тощо. Тож замовникам пропонуємо різноманітні планувальні рішення.

Наступний етап — складання мудбордів та затвердження візуалізацій. І тільки після цього специфікація (розташування сантехніки та опалювальних приладів, кондиціювання, розеток, вимикачів та освітлення, оздоблювальні матеріали тощо). Наприкінці комплектація — меблі та матеріали.

Адже студія дизайну інтер’єру Good Idea створює винятково реалізовані проекти!

До речі, під час ремонту є додаткова послуга авторського нагляду. Щоб задумане втілилося в життя. Адже часто будівельники нечітко дотримуються дизайн-проекту. А на естетику дивляться взагалі в останню чергу.

Насамкінець можу сказати: однозначно тільки тісна співпраця між клієнтами, дизайнерами та виконробами на кожному етапі допоможе втілити дизайн-проект мрії.

Good Idea
автор

Good Idea

Схожі статті

    Ім’я*

    Прізвище

    Контактний номер*

    Email*

    Назва ЖК


    Sending ...

    Sending ...


    * Заповніть поля, щоб наш менеджер міг з Вами зв’язатися та проконсультувати.