Good Idea

UA

Все про дизайн інтер’єру: що потрібно знати?

14.01.2022 автор: Good Idea

Люди, далекі від світу будівництва, часто думають, що дизайн інтер’єру — це просто підібрати колір оздоблення та меблі, щоб красиво поєднувалося, красиво поставити дивани та шафи, розставити вазочки, повісити картинки. Головне мати хороший смак.

Звичайно, без почуття смаку тут аж ніяк. Але дизайн — це не лише про красу. Насамперед, він має вирішувати завдання власника житла. А вже потім можна думати про естетику.

Як створюється дизайн інтер’єру?

Для початку потрібно дізнатися все про дизайн інтер’єру (і ще трохи більше). Так ось… Все починається з ідеї! Ідея — це фундамент будинку. Спочатку закладається фундамент-ідея, і лише після цього вже зводиться будинок. В даному випадку — проводиться ремонт квартири. І для цього потрібно мати чудову фантазію. Між іншим, не кожна людина її має!

Далі ви маєте визначитися зі стилем інтер’єру. Їх безліч: скандинавський, прованс, англійський, лофт, авангард, ар-деко, японський, еко-стиль… Усе не перелічиш, їх більше сотні. Стиль залежить від вашого способу життя, навичок, потреб.

Скажімо, молодому айтішнику, який любить порядок, раджу стиль мінімалізм. Парі, якій потрібен зручний функціональний простір, рекомендую контемпорарі. До речі, це наймодніші напрями зараз.

все про дизайн інтер'єру

На що потрібно звернути особливу увагу, коли створюється дизайн інтер’єру

1. Системи зберігання

Вам потрібно буде десь зберігати одяг, білизну, побутову техніку, засоби для прибирання тощо. Швабри та віники, що кидаються у очі, дуже дратують. Тож потрібно подумати про функціональні (і красиві, звичайно ж) системи зберігання. Вбудовані меблі, полиці, пуфи з об’ємом для зберігання всередині, комоди — красиво та практично. Допоможуть і гардеробні кімнати. Їх, до речі, нескладно вписати навіть у невеликі приміщення.

2. Увага до матеріалів

Які шпалери на кухні? Чи можна там шпалери клеїти? А стелю краще в білий колір пофарбувати чи який? Та чи можна плитку на кухні стелити? Просто голова кругом йде. Знайомо? Перш ніж обирати облицювальні матеріали, почитайте відгуки «бувалих».

Так, керамічна плитка практична та довговічна в якості покриття підлоги. Але на ній розбиватимуться улюблені чашки та магнітики з холодильника. І вона надто холодна, бажано зробити під нею теплу підлогу.

Вініл не підійде для «мокрих» зон. Фарбу для стін краще обирати таку, що миється. Білий колір демонструє дефекти, а на натуральному камені залишаються сліди від напоїв. Загалом раджу сім разів подумати, а один відміряти.

3. Продумане освітлення

І що там мудрувати зі світлом: повісити гарну люстру, пару світильників та торшер, от і вся наука. А потім виявляється, що світла катастрофічно не вистачає. Біля дзеркала у ванній тепер треба тримати ліхтарик, речі у гардеробній доводиться шукати навпомацки, нарізати на кухні продукти маємо у напівтемряві, ризикуючи порізатися, а все тому, що робоча зона недостатньо освітлена.

все про дизайн інтер'єру

Тож до вибору і розташування джерел світла потрібно готуватися дуже ретельно. Допомагають світлодіодні світильники, точкові та врізні світильники, різні сценарії освітлення.

Про розетки теж часто забувають. А потім що? Штробити стіни для нових вже пізно. Дроти подовжувачів, що обплутують усю квартиру, — ще те видовище. Тож відразу продумайте, що де стоятиме (приблизно прикиньте розстановку меблів та техніки).

4. У виборі стилю та кольору орієнтуйтесь на свої відчуття

Вам може бути некомфортно в модному скандинавському чи лофт-інтер’єрі. Так буває. На картинці виглядає красиво, а в житті холодно і похмуро. Орієнтуйтесь на свої почуття. Ну і не забувайте, що трендові стилі не завжди підходять для малометражок.

Щодо колірного рішення, тут люди часто бояться зробити помилку, тому обирають якийсь нейтральний колір типу бежевого. Або, навпаки, весь інтер’єр винятково у сірих тонах. У результаті виходить нудне житло.

Щоб зрозуміти, як вам буде в таких кольорах, “приміряйте” їх. Це дуже просто зробити: забронюйте та зупиніться у готелі, де номер оформлений у таких тонах.

5. Краще менше, але краще

Не треба прагнути в одну квартиру запхати все: вази, десятки картин, статуетки та інший декор. Зробіть не більше 2-3 акцентів у кожному приміщенні, так ви точно не перевантажите його. Скажімо, одне яскраве крісло чи велика картина від сучасного художника.

А якщо власних знань замало?

Тоді однозначно рекомендую звернутися до фахівців. Студія дизайну завжди допоможе створити не лише стильне, гарне, але й ергономічне житло. Дизайнери знайдуть оптимальне рішення планування, демонтажу, поділу функціональних зон, розміщення меблів, колірних схем.

Дизайн  — не плацдарм для реалізації якихось божевільних ідей. І це не просто «гарненько», але ще грамотно, затишно та комфортно. Студія дизайну Good Idea завжди готова допомогти із розробкою дизайн-проектів будь-якої складності.

Good Idea
автор

Good Idea

Схожі статті

    Ім’я*

    Прізвище

    Контактний номер*

    Email*

    Назва ЖК


    Sending ...

    Sending ...


    * Заповніть поля, щоб наш менеджер міг з Вами зв’язатися та проконсультувати.