Good Idea

UA

Чи варто робити дизайн інтер’єру та ремонт квартири під час війни?

29.11.2022 автор:

«Хіба на часі робити ремонт квартири, коли у країні триває війна й усі ми знаходимося у стані невизначеності»? Мабуть, це питання ставив собі кожен, хто до початку військових дій придбав квартиру та запланував ремонт. Спробуємо розвіяти ваші побоювання.

remont-kvartiryЧому варто замовляти ремонт квартири та дизайн інтер’єру саме зараз?

Ціни на матеріали для ремонту квартири постійно зростають

Ремонтна інфляція випереджає навіть зростання цін на продукти харчування. Причому вартість матеріалів, що необхідні для ремонту квартири, збільшилася на десятки відсотків. Для прикладу ось такі дані.

Вартість магнітних світильників до війни була 3000 грн, тепер 4000. Ціна на меблі зросла в середньому на 25%, двері — на 30 %. Паркет подорожчав у середньому на 1400 грн/м.кв. І це лише верхівка айсбергу.

Чи знизяться ціни на матеріали та послуги після війни? Малоймовірно. Принаймні, на суттєве зниження не варто чекати. Що довше триватиме війна, то більше зростатимуть ціни. Тим більше, що ось-ось буде запроваджено податок 10% на імпорт. Тож будь-які імпортні товари коштуватимуть ще на 10% дорожче.

З ринку йдуть бренди та закриваються виробництва

Частина виробництв унаслідок збройної агресії була пошкоджена, знищена чи опинилася на окупованій території. Наприклад, німецька філія Knauf, що розташовувалася у Соледарі і контролювала близько 70% ринку гіпсокартону, вимушена була закрити виробництво через обстріли та захоплення заводу окупантами. У результаті українським будівельникам довелося переорієнтуватися на ринок ЄС, де ціна значно вище.

Логістика дорожчає

Ціни на паливо різко зросли, блокування портів призвело до збільшення витрат на доставку. Отже, відтепер постачальникам та виробникам доводиться закладати збільшення вартості перевезення у ціну продукції.

remont-kvartiryГривня девальвує

З початку повномасштабного вторгнення в Україну курс гривні до долара знизився щонайменше на 25%. Як результат — зростання цін на будматеріали (що закономірно).

Фактор попиту

Коли війна закінчиться, попит на послуги дизайнерів, архітекторів, будівельників зростатиме. Адже всі, хто поставив на паузу ремонт квартири, нарешті захочуть його завершити. І тут можуть виникнути дві проблеми.

По-перше, підвищення попиту завжди провокує підвищення цін. Це закон ринку. По-друге, спрацює ефект пружини. А саме кількість бажаючих замовити дизайн інтер’єру та ремонт квартири збільшиться. В той же час спеціалістів (особливо висококваліфікованих) бракуватиме: всі вони вже будуть зайняті. Тому варто замовити ремонт саме зараз, коли фахівці менше завантажені та ще не підвищували (або підвищували несуттєво) ціни на свої послуги.

Орендна плата та комунальні платежі

Скоріш за все, в очікуванні завершення ремонту, ви орендуєте житло. При цьому ви маєте сплачувати орендну плату та комунальні платежі. Так само у новій квартирі, якщо вона добудована та передана на баланс ОСББ, вам також доводиться сплачувати комуналку. Квартира простоює, а обов’язкові платежі ніхто не відміняв. Тобто, ви переплачуєте двічі. Погодьтеся: ці гроші можна було б використати за цільовим призначенням. А саме на ремонт квартири.

Підтримка економіки

Пам’ятаєте, як Президент України закликав продовжувати не тільки боротьбу, але й розвивати економіку? Бо потужна економіка — це ще й потужний тил для наших військових. Кожен робить свою справу на своєму фронті. Тож підтримка бізнесу, зокрема, сфери ремонту квартир та дизайну інтер’єрів, — це ваш особистий внесок у нашу Велику Перемогу.

remont-kvartiryЧим ми, студія дизайну інтер’єрів Good Idea, можемо вам допомогти?

Перш за все, ми маємо власний склад. Щоб мінімізувати можливі зникнення якихось позицій, ми одразу закуповуємо матеріали. Тож у нас не виникне ситуації, коли через зупинку роботи чи вихід з ринку бренду неможливо докупити, приміром, плитку певного виробника.

По-друге, у нас чудові багаторічні партнерські відносини із перевіреними постачальниками. Через це ми можемо дістати зірку з неба те, що не зможуть інші.

Крім того, ми надаємо вам знижку — і це попри війну.

Далі: одразу після підписання угоди ми беремо на себе ризики з удорожчання матеріалів. А це означає, що вартість робіт фіксується і не підлягає зміні. 

Нарешті, як і в довоєнні часі, ми повністю дотримуємося домовленостей, що беремо на себе під час виконання дизайн-проєктів. Адже нам важливо довести роботу до кінця та виправдати вашу довіру.

Життя неможливо поставити на паузу. Тож давайте зберігати час — найцінніший ресурс. Створіть світ мрії сьогодні, перетворивши голі стіни на затишне житло. І коли ми переможемо (що не викликає сумніву), кожен зможе сидіти біля вікна своєї оселі з чашкою запашної кави у руці, згадуючи пережите. А ми, студія дизайну інтер’єрів Good Idea, докладемо всіх зусиль, щоб перетворити вашу мрію у реальність просто зараз.

Good Idea
автор

Схожі статті

    Ім’я*

    Прізвище

    Контактний номер*

    Email*

    Назва ЖК


    Sending ...

    Sending ...


    * Заповніть поля, щоб наш менеджер міг з Вами зв’язатися та проконсультувати.