Good Idea

UA

Ремонт взимку

09.12.2022 автор:

Чи можна робити ремонт взимку? Адже традиційно вважається, що літо — найкращий час для проведення ремонтних робіт. Особливо підтвердження цьому можна знайти на будівельних форумах. Тому у багатьох власників, що отримали ключі від новенької квартири, це запитання викликає багато сумнівів. То все ж таки: чи можна робити ремонт квартири у холодну пору року? Ми у студії дизайну інтер’єрів Good Idea з впевненістю кажемо: так! І ось чому.

chi-mozhna-robiti-remont-vzimku

Чи можна робити ремонт взимку

Головна причина, чому люди роблять ремонт влітку, — настання періоду відпусток. До того ж, влітку світовий день довший. Тож бригада будівельників може приділити більше часу ремонтним роботам. Також вважається, що в теплу пору будівельні суміші швидше висихають. Та й взагалі погодні умови більш сприятливі. Отже, чи можна робити ремонт взимку? Ось кілька аргументів «за».

По-перше, літо — це піковий сезон у будівництві

А саме у будівельників багато замовлень. Одночасно кращі майстри нарозхват. Тому замовникам потрібно чекати, коли майстер чи бригада звільняться. На противагу цьому зима — це низький сезон у будівництві. Отже, кількість замовлень у будівельників нижче. До того ж, після Нового року ціни на їх послуги підвищуються, що є закономірним явищем. На нашу думку, коли виникає питання: чи варто робити ремонт взимку, це є вагомим аргументом, щоб укласти угоду та розпочати його саме у цей період.

По-друге,влітку виникає дефіцит деяких матеріалів

Коли ви завершуєте дизайн-проєкт, дизайнери роблять підбір матеріалів та оздоблення. Щоб не думати, чи вистачить вам плитки або шпалер потрібного кольору та форми й не робити перепідбір, варто замовити матеріали якомога швидше. І краще за все зробити це взимку, оскільки у цей період продукція не нарозхват. А ще можна придбати будматеріали із хорошою знижкою (від 10%). Адже влітку постачальники значно підвищують ціни. Та й у нинішніх воєнних умовах взагалі нічого не визначено: що, коли та як подорожчає.

До речі, студія Good Idea може не тільки допомогти заздалегідь придбати чорнові та чистові матеріали до їх подорожчання, але й зберігати їх на власному складі до старту ремонтних робіт.

По-третє, взимку немає поспіху

Він викликаний затребуваністю майстрів, які одночасно можуть вести кілька проєктів. Також у зимовий період власники квартир радше залишаються вдома. Тому вони можуть краще контролювати хід та якість ремонтних робіт.

До слова, якщо ви замовляєте дизайн-проєкт та ремонт у нашій студії, вам взагалі не потрібно буде нічого контролювати — лише затверджувати етапи робіт. Просто розслабтеся і насолоджуйтесь передчуттям, як ви в’їжджатимете у відремонтовану квартиру.

chi-mozhna-robiti-remont-vzimku

Чи можна робити ремонт взимку та які саме роботи можна проводити?

Коли замовники замислюються, чи можна робити ремонт взимку, їх цікавить перш за все заміна вікон. Чи можна це робити у холодну пору? Як виявляється, можна. При цьому такі роботи тривають зазвичай 2-3 години. Щоб не переохолоджувати кімнату, монтажники закривають порожній віконний проріз плівкою із поліетилену. До речі, саме взимку можна знайти слабкі місця металопластикових вікон (продування, промерзання тощо).

Також без жодних проблем у холодну пору можна робити монтаж натяжних стель чи гіпсокартонних конструкцій, укладання ламінату та плитки, шпаклювати та фарбувати стіни, клеїти шпалери, замінювати проводку і т.д. При внутрішніх роботах суміші висушуються потоками від опалення або теплових пушок. Завдяки цьому в квартирі буде зберігатися тепло та сухість, а будівельні суміші висихатимуть швидко.

chi-mozhna-robiti-remont-vzimku

Нюанси ремонту взимку

Безумовно, зима — сприятливий для ремонту час року. Але варто брати до уваги деякі особливості зимового ремонту. А саме:

  1. При температурі нижче -15 0С вікна встановлювати не можна.
  2. Доведеться приділити особливу увагу правильному зберіганню будівельних сумішей. А саме вони не повинні перемерзати.
  3. Оздоблювальні матеріали, принесені з вулиці, перед початком робіт мають нагрітися до кімнатної температури.
  4. Температура в приміщенні має бути не нижчою +5 0С. Без підтримання належного температурного режиму та вологості будівельні суміші погано просихають.
  5. Взимку практично неможливо замінити радіатори, особливо у сильний мороз.

Як замовити ремонт квартири взимку?

Як бачимо, ремонт узимку має багато переваг. Тож чому б не провести його саме зараз, незважаючи на низькі температури? Адже ви зможете суттєво зекономити,. До того ж сучасні технології дають можливість виконувати внутрішні роботи навіть у люті морози та заметіль.

Втім, лише спеціаліст зможе оцінити, чи можна проводити ремонт квартири взимку. Адже кожний випадок потребує прискіпливої уваги. Фахівці студії дизайну інтер’єрів Good Idea залюбки допоможуть підібрати матеріали, оцінити стан приміщення, скласти графік робіт та забезпечити його виконання.

Ми маємо багаторічний досвід у проведенні ремонтних робіт, в тому числі, взимку. Завдяки правильному підходу до технології висушування стін ми прибираємо пов’язані з цим ризики. А саме надмірну вологість, яка викликає відпадання шпалер, появу грибка та плісняви, або пересушування.

Наші професіонали зроблять заміну комунікації та встановлення вікон протягом 1-2 днів. При цьому це ніяк не вплине на мікроклімат у оселі. А наявність генераторів та акумуляторів дозволяє проводити роботи незалежно від відключень світла. Однак наші резерви не безлімітні: до кінця року ми можемо взяти лише 8 проєктів під ремонт. Тому поспішайте, якщо ви бажаєте зробити ремонт саме з нами.

Good Idea
автор

Схожі статті

    Ім’я*

    Прізвище

    Контактний номер*

    Email*

    Назва ЖК


    Sending ...

    Sending ...


    * Заповніть поля, щоб наш менеджер міг з Вами зв’язатися та проконсультувати.