Good Idea

UA

Тренди плиток для ванної у 2023-му році

13.03.2023 автор:

Плитка для ванної — найкращий матеріал для оздоблення мокрих зон. Насамперед завдяки практичності, різноманітності форм та відтінків. Щороку дизайнери розробляють нові колекції. Розповідаємо про тенденції плиток для ванної кімнати, що будуть популярні у 2023-му.

plitka-dlya-vannoyi

Шестикутна плитка для ванної

Гексагон (або бджолині стільники) однозначно б’є рекорди популярності в 2023-му. При чому прийшла до нас така форма плитки з XVIII століття. Тож зараз відбувається повернення до історичних традицій. Писк моди — крупна шестикутна плитка на підлозі. Також стільники використовують для акцентної стіни. Модний малюнок гексагону може бути будь-яким — від однотонного до різноманітних узорів чи орнаменту.

Еко-дизайн

Орієнтир на натуральність — ось один із найпопулярніших модних трендів плитки для ванної кімнати. Надати інтер’єру ванної екологічності дозволить плитка з імітацією фактури дерева (особливо зрубу з природними кільцями). При чому сучасна плитка може цілком реалістично імітувати бідь-які, у тому числі, цінні породи, шорсткість чи гладкість натуральних матеріалів. Вкладена на підлогу, вона створює відчуття, ніби ступаєш по паркету. Навіть на дотик важко відрізнити імітацію від оригіналу. Краще за все плитка для ванни під дерево підійде до скандинавського, мінімалістичного стилю або лофт.

Бетонна плитка для ванної

Лофт, хай-тек та мінімалізм наразі є трендовим. Саме у них органічно виглядає плитка для ванної під бетон. При чому вона може мати різні варіанти виконання: відтінок бетону чи імітація його зернистості. Слід зазначити, що такий псевдо-бетон є чудовою альтернативою натуральному, укладка якого — справа кропітка. А от плитка під бетон вимагає мінімального догляду. 

plitka-dlya-vannoyi

Мармур

Плитка під мармур завжди у тренді. Адже інтер’єр ванної кімнати з нею виглядає вишукано, елегантно та модно. Найпопулярніша — імітація італійського мармуру Калакатта у біло-сірих відтінках. Чудово виглядає й чорний мармур, який добре поєднується із іншими матеріалами.

Дуже велика плитка для ванної

Не так давно таку плитку здебільшого використовували для оздоблення місць загального користування. Але сьогодні крупноформатна плитка стала популярною і при оформленні інтер’єру ванної кімнати. Її довжина може сягати метра чи більше. Звичайно, вона підійде не для кожного приміщення. Так, у маленькій ванній кімнаті її доведеться ретельно підганяти і неодноразово різати. А от у великих ванних виглядає така плитка вишукано.

Печворк

Мозаїчна плитка у вигляді розрізнених клаптиків тканини, що наче зшиті між собою і разом створюють строкатий, багатоколірний орнамент, підійде любителям еклектики та стилю кантрі.  

3-D плитка для ванної кімнати

Така плитка з рельєфною поверхнею, випуклим геометричним малюнком вже не перший рік користується популярністю. Залишиться вона трендовою і у 2023-му.

plitka-dlya-vannoyi

Імітація

Імітація різноманітних матеріалів є характерною рисою модної плитки у поточному році. При чому вона може бути зовсім неочікуваною. Наприклад, імітація під зміїну шкіру чи джинсову тканину. 

Плитка для ванної в стилі лофт

Дуже оригінально виглядає плитка для ванної з імітацією металу. Деякі виробники навіть пропонують моделі з ефектом іржі або окисленої міді. Також модними цього року будуть відтінки сталі, алюмінію, срібла, платини. При чому плитка під метал впишеться не тільки у лофт, але й у модерн, мінімалізм, індастріал та вінтаж.

Патина

Новий тренд у дизайні ванних кімнат — створення ефекту потертості, який досягається завдяки штучно створеним мікротріщинам. Підійде така плитка для ванних у стилі ретро, шеббі-шик та прованс.

Терраццо

Мозаїчний бетон із вкрапленнями мармуру, шматочків гірських порід та скла виглядає брутально. Тож така плитка ідеально впишеться у ванні кімнати в стилі лофт. Її використовують як на підлозі, так і на стінах.

Плитка-кабанчик

Імітація цегляної кладки (глянцева чи матова, рельєфна чи ні) чудово підійде для однієї акцентної стіни. Ультра-модні кольори — білий та пастельний. Цікаво, що підійде така плитка не тільки для стилю лофт, але й скандинавського, сучасного та стилю прованс.

Модні кольори плитки для ванної

Чорно-біла класика залишатиметься актуальною і у 2023-му. Це завжди безпрограшний варіант. Головне — правильний підбір пропорцій. Окрім монохрому дизайнери радять звернути увагу на сірий та поєднання його відтінків. Також модні кольори плитки — теракота та зелений (колір листви, моху, каменю).

Good Idea рекомендує

Хоч ванна кімната у більшості асоціюється з плиткою в якості оздоблювального матеріалу, не варто зупинятися тільки на ній. Тим більше, що сучасні матеріали дозволяють створювати щось по-справжньому особливе. Тож радимо звернути увагу на покриття, що набуває популярності. А саме мікроцемент. Це ідеальне рішення для тих, хто хоче відмовитися від класичної плитки та зробити крок у бік сучасних рішень.

Мікроцемент —декоративне полімерне покриття, різновид штукатурки. Він не боїться води, а у дизайні дасть фору плитці. До того ж мікроцемент легко реставрується, не вимагає зусиль по догляду (тільки мильна вода). Завдяки відсутності швів на ньому не утворюються тріщини, грибок чи цвіль.

Good Idea
автор

Схожі статті

    Ім’я*

    Прізвище

    Контактний номер*

    Email*

    Назва ЖК


    Sending ...

    Sending ...


    * Заповніть поля, щоб наш менеджер міг з Вами зв’язатися та проконсультувати.