Good Idea

UA

Покриття для підлоги: тренди 2023 року

20.03.2023 автор:

Інколи підібрати підхоже покриття для підлоги буває зовсім не просто. Адже варіантів безліч, і вам можуть подобатися усі одночасно. Плитка чи вінілове покриття для підлоги? Теплі чи холодні відтінки? Давайте подивимося на гарячі тренди-2023. Сподіваємося, це допоможе вам зробити вибір.

vinilove-pokrittya-dlya-pidlogi

Бетон та імітація каменю

Мало хто наважиться жити із бетонною підлогою. Натомість імітація бетону за допомогою плитки, вінілового покриття для підлоги, створює справжній вау-ефект. Особливо органічно бетон виглядає в інтер’єрах у стилі лофт, індастріал, сучасний та Japandi. Актуальні відтінки — від світло-сірого до темно-коричневого. Нейтральний колір, візуально нерівні поверхні дозволяють цікаво оформити ванні кімнати, вітальні, передпокої. Також бетон слугує відмінним фоном для сантехніки, меблів, освітлювальних приладів.

Вінілове покриття для підлоги

Причина популярності вінілового покриття для підлоги протягом багатьох років — простота встановлення, міцність, стійкість до пошкоджень, легкість прибирання та універсальність для майже будь-якого приміщення. І якщо раніше головним недоліком цього матеріалу була відсутність автентичності, то сьогодні вінілове покриття для підлоги чудово імітує будь-яку текстуру: дерево, плитка, мармур, камінь або бетон. Також вініл виготовляється у безлічі стилів, візерунків та кольорів.

Дерево

Класика, яка навряд чи колись вийде з моди, дещо трансформувалася. Так, цього року стають популярними трохи змінені варіанти дерев’яних підлог. А саме вибілена та вінтажна деревина. У першому випадку з поверхні видаляють шар коричневого пігменту. Вибілена деревина освітлює приміщення. Також чудово поєднується з меблями та оздобленням у тому ж стилі. А щоб надати покриттю вінтажності, деревину штучно зістарюють. «Шеббі шик» підійде для кімнати, оформленої у стилі кантрі. Ще один тренд — широкі та суцільні дошки. Вони довговічні, та й просто елегантні.

Широкоформатна плитка

Це — справжня знахідка, що дозволяє зробити невелике приміщення візуально більшим та створити ілюзію простору.

Енкаустична плитка для підлоги

Виготовлена з керамічної глини, енкаустична плитка відома своєю довговічністю (це ідеальний варіант для місць з інтенсивним рухом людей, як от коридорів чи кухонь), привабливим зовнішнім виглядом та розмаїттям візерунків і пігментів.

Комбінація матеріалів

Плитка плюс вінілове покриття для підлоги, дерево плюс бетон: подібні поєднання різних матеріалів створюють дуже цікавий ефект.

Екологічні матеріали

Люди стають все більш свідомими, і охорона навколишнього середовища посідає сьогодні важливе місце у списку пріоритетів. Тому не дивно, що один із топових трендів 2023 — використання екологічно чистих матеріалів. Наприклад: бамбук, пробка, регенерована деревина. До того ж ці матеріали є стійкими, довговічними, мають хорошу теплоізоляцію, та й просто надають оселі стильного вигляду.

vinilove-pokrittya-dlya-pidlogi

Шахова дошка

Підлога з візерунком у шаховому порядку в 2023 році переживає відродження. Вона особливо добре виглядає в коридорах, гардеробних, ванних кімнатах та кухнях. При чому окрім традиційного чорно-білого варіанту можна побачити різноманітні грайливі колірні схеми у більш м’яких тонах, контрастні або схожі відтінки, які пом’якшують та зігрівають простір.

Геометричний візерунок

Плитка, яка нагадує мозаїку, керамічна плитка з абстрактним візерунком — гарячий тренд 2023. Такий візерунок додає інтер’єру динаміки, допомагає зробити акцент на окремих елементах або розмежувати приміщення на окремі зони.

Візерунок “ялинка”

Багатовіковий дизайн підлоги повертається. Укладання під кутом дозволяє отримати красиву та оригінальну підлогу, надати їй візуального об’єму. Єдиний недолік — складність та витратність встановлення такої підлоги.

Темні підлоги

Це варіант для сміливих. Але він точно додасть стильності та сучасності в інтер’єрі. Тільки варто враховувати, що темні кольори роблять приміщення менш світлими. Тому їх потрібно використовувати там, де є достатньо природного світла.

Яскраві кольори

Сміливці точно оцінять хіт 2023 року — жваві кольори та сміливі візерунки. А саме синій, зелений, фіолетовий, червоний, золотий та лимонний. При чому їх можна побачити як на килимах, так і у вініловому покритті для підлоги.

Отже, у 2023 році на перший план виходять екологічність, естетика та зручність. Дерево та плитка, бетон та вінілове покриття для підлоги будуть найбільш популярними. Втім, кожен інтер’єр має свої вимоги до оформлення покриття. Якщо у вас є запитання, яке підлогове покриття обрати, дизайнери студії Good Idea залюбки вам допоможуть.

Good Idea
автор

Схожі статті

    Ім’я*

    Прізвище

    Контактний номер*

    Email*

    Назва ЖК


    Sending ...

    Sending ...


    * Заповніть поля, щоб наш менеджер міг з Вами зв’язатися та проконсультувати.